We begrijpen je frustratie

... maar hoe moeilijk het ook is, wij zullen niet het recht in eigen hand nemen en iemand voor zijn denkbeelden verdoemen. Dat gebeurd ons a veel te vaak als sector. Wat we wel willen is de dialoog blijven aangaan. Want kunst is in de eerste plaats een dialoog waarin beide kanten praten EN luisteren. 

Daarom hebben we het volgende opgesteld; een knop waar je waarmee je rechtstreeks een mailtje kan sturen naar de Antwerpse schepen van Cultuur. Een mailtje met een simpele boodschap; wij zijn er voor dialoog, niet als zwart schaap. Zeg nee tegen onbeschoft zijn en ja tegen een goed onderbouwt discours. Zeg nee tegen populisme en ja tegen emphatie. Zeg nee tegen een Antwerpen van zij en ik en ja tegen een Antwerpen van wij.

Weet je niet goed wat je haar wilt zeggen? Dan help ik je graag op weg met de onderstaande tekst. Je mag die gewoon copy-pasten als je wilt!

"Geachte schepen van Cultuur, lieve Nabilla

De afgelopen week ben ik enorm geschrokken van uw uitspraken in de media. Ik denk niet dat het uw bedoeling was, maar u heeft mij echt bijzonder gekwetst en ik maak me zorgen om mijn toekomst en die van anderen. Anderen die, zoals ik, belang hechten aan een doordacht en open debat rond cultuur en haar werking in uw gemeente. Ik begrijp dat u moeilijke keuzes moet maken, maar ik denk dat het op een andere manier kan. Een manier waarin u geen kwetsende en onjuiste dingen via de media verkondigd.

Ik zou zelf graag met u babbelen, maar ik helaas ben te druk met werken voor mijn centjes door het maken van kunst.

 

Daarom wil ik u erop attent maken dat er nog steeds veel mensen in Antwerpen zijn die u willen helpen. Helpen met een zorgzaam een duurzaam debat, waarin zware keuzes op een eerlijke en volwassen manier besproken kunnen worden. Een van die mensen is Imre Spoor van Theaterhuis Podiumbeest. Ik geef u hem zijn gegevens door, zodat, mocht u interesse hebben, u een afspraak kan maken met hem.


U kan hem bereiken via info@podiumbeest.eu
 

Nog een hele fijne dag 

"