top of page
Alle deuren toe.png

ALLE DEUREN TOE

11 - 13 november 2022

Mentaal welzijn is geen luxe, maar een essentiële factor om gezond op te groeien. Toch heeft wereldwijd een op de zeven jongeren psychische problemen, zo blijkt uit het grootschalige UNICEF-onderzoek ‘On my mind’. Dit cijfer is enorm toegenomen met corona pandemie, waarin jongeren geïsoleerd van elkaar een nieuwe manier moesten vinden om naar school te gaan, vrienden te maken en te puberen. 


In Alle deuren Toe duikt Theaterhuis Podiumbeest onder oppervlakte met 11 jongeren en een hond. Geïnspireerd door Looking For Alaska van John Greene, Reasons to stay Alive van Matt Haig en Huis Clos van Jean Paul Sartre, vertellen elf jongeren wat het is om er echt alleen voor te staan.  Na twee jaar van thuis blijven, afstand houden en weinig direct contact, toont Podiumbeest dat jongeren, hoe flexibel ze ook zijn, niet onverwoestbaar blijken.

Imre Spoor (regisseur), Ilke Manpaey (choreograaf) en Sander DeWispelaere (componist) delen  hun eigen ervaringen en de ervaringen van jongeren van twee jaar beperkt sociaal contact om te zetten in een beklemmende voorstelling. Muziek, theater en dans komen samen met improvisaties van tieners om een unieke taal te ontwikkelen; de theatertaal van eenzaamheid.

Première voorzien herfst 2022

Alle deuren toe: Press Coverage

TRAILER

Alle deuren toe: Video
bottom of page