top of page
70168101_662279260948284_489656888418369

FRAGMENTEN

Als creatief schrijver schrijf ik theaterteksten, liedjes, gedichten, sprookjes, lesmappen, improformats en academische teksten. Ook werk ik aan theatervertalingen uit het Engels of Duits en schrijf ik op commissie. Hieronder vindt u enkele fragmenten van mijn artistieke en pedagogische hand.


Geïnteresseerd in wat ik zoal schrijf, of wat ik als schrijver voor u kan betekenen?
Lees dan vooral deze fragmenten of neem contact met mij op! 

Fragmenten: Awards
32271657_2015460601829134_16883295936955

16 +
(VANAF 10 JAAR)

Kodo en de reuzenvogels image.png

KODO EN DE REUZENVOGELS
(VANAF 7 JAAR)

_ABI0593.jpg

VANG ME
VOOR IK VAL
(VANAF 14 JAAR)

Februari 2018

Heb jij ook al het gevoel gehad dat heel de wereld jou haat? Dat niets gaat zoals je het zou willen? Ben je dan misschien little miss perfect of de kl**tzak aan het einde van de straat? Ben jij het meisje dat nog steeds niet ongesteld is en haar woede niet kan beheersen? Of het meisje dat worstelt met haar geaardheid? Maak je maar niet druk, komt allemaal goed. Toch?

(Geschreven voor 1 jongen en 3 meisjes)

December 2018

Het is feest in het grote kikkerland, want koning Kwaak is bijna jarig! Koning Kwaak nodigt alle kikkers uit de hele wereld uit op zijn verjaardagsfeest. Maar dan moet hij wel eerst weten of de reuzenvogels hem daarbij willen helpen. Wie durft er de gevaarlijke tocht naar het hof van koning Veelpluim, heerser van de reuzenvogels, af te leggen? De slimme Kodo en de prinsessen Kwek en Kwok zijn niet bang, en vertrekken samen op de reis van hun leven. Een muzikale voorstelling is voor het hele gezin over ware vriendschap, durven bang te zijn, wonderdrankjes en je kinderen leren loslaten als ze groter worden.

(Geschreven voor circa 40 kinderen)

Mei 2019

Wanneer Arthur op zijn nieuwe school begint, lijkt alles goed te gaan. Totdat er op het kerstfeest een meisje uit zijn klas van de trap wordt geduwd en in het ziekenhuis beland. Iedereen is in shock en niemand weet wie het gedaan heeft. Of wel...?

Een grappige, intense en kwetsbare voorstelling over puberen, kussen, ruziën, samen muziek maken, kerstballen gooien, schildpadden, de grote beer, wolven, kampvuren, keihard vallen en voorzichtig opstaan. 

(Geschreven voor 25 kinderen en 3 volwassen)

Image by Patrick Tomasso

ACADEMISCHE EN PEDAGOGISCHE TEKSTEN

HET THEATER VAN DE GEZAMENLIJKE ZELFSTANDIGHEID

Juni 2012

Mijn Masterthesis over de plaats van dramaturgie in het hedendaagse theatercollectief. In mijn onderzoek bespreek ik de collectieve dramaturgie die ontstaat in de democratische constellatie aan de hand van interviews met theatergezelschappen, het theaterwetenschappelijk discours over dramaturgie en de hedendaagse theaterpraktijk.

MUZE SHAKESPEARE ROCKS

April 2017

Muze is een reeks lesmappen die aansluiten bij een reeks musicals voor lagere scholen. De lesmap vertrekt vanuit de musical waaraan de kinderen werken en bevat verdiepingsmateriaal over de musical, aanleidingsvragen voor klasgesprekken, startpunten voor oefeningen en een aantal volledig uitgewerkte muzische lessen per graad.

Fragmenten: Awards
bottom of page