top of page
Wolvenkinderen

WOLVENKINDEREN

Improvisatie en theater maken van 10 tot 15 jaar

Wolvenkinderen is een jeugdtheateropleiding speciaal voor kinderen van 10 tot en met 15 jaar. 

Elke eerste zondag van de maand gaan we 10 voormiddagen lang aan de slag met verschillende thema's en dramatische situaties. We werken aan zelfontplooiing, artistieke expressie, spelplezier en theatrale vaardigheden zoals acteren, stemgebruik en dramatische inzicht. Als dat allemaal te serieus klinkt, wees niet bang; Wolvenkinderen is leuk, gezellig en je steekt er ook nog wat van op!

Wolvenkinderen is een uniek concept, dat je kan zien als volledige opleiding of als losse lessen. Kun je een aantal lessen niet, of vind je maar een paar onderwerpen interessant? Dan kun je altijd per les inschrijven. Ben je een echt podiumbeest? Dan ga je natuurlijk voor alle lessen!

Aan het einde van elke les is er een toonmoment van 15 minuten om te laten zien waaraan we hebben gewerkt die dag. 

Wolvenkinderen (10 - 14 jaar): About

LESOVERZICHT 2020 - 2021

IK KAN ALLES!  
LEREN ACTEREN

Zondag 9 augustus 2020
09:30 - 12:30

In deze kennismakingsles onderzoeken we de grenzen van onze eigen fantasie. We werken aan de basisvaardigheden van drama, onderzoeken wat allemaal wel en niet kan op een podium en maken samen een mini-voorstelling waarin niets is wat het lijkt.

ER WAS EENS...
PERSONAGES, PLOT EN PLAATSEN

Zondag 6 september 2020
09:30 - 12:30

Er was eens... ja, wat eigenlijk? In deze les onderzoeken we de drie belangrijkste componenten van drama: personages, plaats en plot. We gaan aan de slag met het maken van een eigen verhaal, welke zaken een goed personage maken en waarom dingen gebeuren op de plekken waar ze gebeuren. Verwacht een les die je meeneemt op een avontuurlijke reis naar overal en nergens!

VALLEN EN OPSTAAN
BEWEGINGSTHEATER

Zondag 4 oktober 2020
09:30 - 12:30

"We staan en wachten tot er iets gebeurd."
Theater maken is niet alleen maar staan en praten. Met betekenisvolle beweging is soms meer te vertellen dan met een lange monoloog. Deze les gaat over het belang van het lichaam in theater en focust op het maken van betekenis. We werken aan proxemiek en kinesferisch vertellen. Een les waarin niemand stil kan blijven zitten (of juist wel!)!

LIEFDE VOOR MUZIEK
MUZIEKTHEATER

Zondag 1 november 2020 
09:30 - 12:30

Als je het niet kan zeggen, moet je het misschien zingen. Muziek, in alle vormen, is een geweldig element van theater. In deze les gaan we opzoek naar de rol van muziek in theater. We onderzoeken speelgenres, sfeersetting en de rol van geluid, muziek en stilte in scènes.

IK ZIE JE GRAAG! / IK HAAT JE!
EMOTIES EN ELKAAR

Zondag 13 december 2020
09:30 - 12:30

In de maand van warmte en gezelligheid gaan we diep in op menselijke verhoudingen. Hoe verhouden personages zich tot elkaar en hoe speel je overtuigend relaties? In deze lessen onderzoeken we hoe we emoties tonen op scène; op onszelf en met elkaar. Een les om bijzonder graag te zien!

HOOGGEËERD PUBLIEK
THEATERREGIE

Zondag 10 januari 2021
09:30 - 12:30

"Nee, naar rechts... Andere rechts!" Een verhaal vertellen is nog niet zo makkelijk. Mensen vertellen wat ze moeten doen om jouw visie zo goed mogelijk te vertalen naar het podium is moeilijker dan je denkt. Maar geen nood! In deze les geven we je alle tools om zelf aan de slag te gaan als theatermaker. We werken aan samenwerking, dramaturgie en scenografie. Aan het eind van deze les, word er zeker naar je geluisterd!

ALLES LEEFT!
FIGURENTHEATER

Zondag 7 februari 2021
09:30 - 12:30

Praten met een appel of luisteren naar het verhaal van een tedybeer? Op het podium is het allemaal mogelijk! In deze les werken we rond het gebruik van licht donker, poppen en objecten om indirect een verhaal te vertellen. We spannen onze theatrale spieren extra hard op om leven te geven aan iets dat niet van zichzelf leeft. Een les waar je enkel van kan dromen...

IK VERVEEL ME (NOOIT)!
SPANNING EN ONTSPANNING

Zondag 7 maart 2021
09:30 - 12:30

Verveling op het podium bestaat niet. Anders gingen we er niet naar kijken. Je zal zien dat als iets op een podium staat, we het altijd interessant vinden om naar te kijken. In deze les onderzoeken we spanningsbogen en werken we rond de technieken van mime en clownerie om van iets kleins een groot avontuur te maken. Een ding is zeker; tijdens deze les ga je je nooit vervelen!

LUISTER NU EENS NAAR MIJ!
MONOLOGEN

Zondag 18 april 2021

09:30 - 12:30

Hoe zorg je ervoor dat wat je te zeggen hebt op het toneel ook daadwerkelijk overkomt als jouw woorden? In deze les combineren we veel van de vaardighden van de vorige lessen en gaan we aan de slag met op maat herschreven beroemde monologen uit de (theater)literatuurgeschiedenis om te laten zien hoe we, met enkel de woorden van een ander,  toch iets heel persoonlijk kan maken. De enige vraag is of je er gaat zijn, of niet gaat zijn.

MAG IK VAN U EEN DIER MET 6 POTEN, ALSJEBLIEFT?
THEATERSPORT

Zondag 2 mei 2021

Zomaar toneelspelen zonder zelfs maar iets voor te bereiden. Het klinkt eng, maar is eigenlijk heel erg leuk. In deze laatste les leren we je hoe je je acteerspieren gebruikt in een echte theatersport wedstrijd. Aan het eind van de les spelen we met iedereen de grote finale in het grote Podiumbeest theatersport toernooi! Een les waarbij gooien met sponzen en rozen is toegestaan!

Wolvenkinderen (10 - 14 jaar): List

PRAKTISCH OVERZICHT

WAT?

- 10 lessen op zondagvoormiddag van elk 3 uur
- Verschillende thema's op verschillende dagen

WIE?

- Voor kinderen van 10 tot 15 jaar
- Geen voorkennis vereist

WAAR?

Kunstencentrum Kaleidoscoop,
Molenstraat 50
2640 Mortsel

KOSTEN:

Alle lessen:                € 180,00
Per individuele les:    €   22,00

Wolvenkinderen (10 - 14 jaar): FAQ
bottom of page